torstai 30. toukokuuta 2013

29.-30.5 Kotimatkalla


Keskiviikkona aloitettiin kotimatka vähän ennen yhdeksää aamulla ja ohjelmassa oli hurauttaa Saksan läpi Rostockiin. 950 kilometriä taittui varsin kivuttomasti. Oltiin varattu riittävästi stau-varaa ja perille Rostockiin päästiin hyvissä ajoin muutaman pysähdyksen taktiikalla. Alkumatkasta ajoittain rankka sade vähän hidasti menoa, mutta ainoa stau mikä osui reitille, oli vastaantulevien suuntaan.  Se olikin sitten ihan kunnon stau ja liikenne seisoi onnettomuuden takia kokonaan 10 kilometrin matkalta. Tuollainen meidän reitillä olisi kyllä saattanut aikataulun ihan uuteen uskoon.

Rostockissa jäi vielä aikaa käyttää koirat reilun tunnin lenkillä ja treenata vähän. Rostockin sataman tienoo on kyllä koirien kanssa tosi miellyttävä paikka. Ihan sataman vieressä on tosi hyvin peltoja, puskia, niittyjä ja kävelyteitä lenkkeilyä varten.

TT-linen laiva lähti klo 23 ja ennen nukkumaanmenoa käytiin ostamassa koirille jo perinteiset tuliaislelut. Ässä sai aasin ja Valo apinan. Vaikka nuo laivat ovat enempi rekkaliikenteen käytössä, niin hytti oli tosi tilava. Perillä Trelleborgissa oltiin torstaiaamuna klo 6. Vähän lyhyiden yöunien jälkeen lähdettiin suunnistamaan kohti Tukholmaa. Aikaa oli varsin reilusti. Käytiin muiden lyhyempien pysähdysten lisäksi jo menomatkalta tutussa Store Mossen kansallispuistossa parin tunnin lenkillä. Ihan järkyttävää miten kamalasti koirilla oli energiaa yhden lepopäivän jälkeen! Pian raukat saavat taas tottua arkeen ja normilenkitykseen, johon ei valitettavasti kuulu 5 tunnin päivittäinen juoksentelu Alpeilla. Ennen punavalkoisen paatin kyytiin hyppäämistä ehdittiin käydä vielä vähän shoppailemassakin.

Nyt istutaan laivassa ja huomenna aamulla ollaan Suomessa ja kotona. Vaikka reissaaminen onkin ihanaa, niin kiva on myös päästä kotiin! Ja saada Taavi kotiin.

 Kuvia on tulossa viimeistään kun päästään kotiin ja parempien nettiyhteyksien pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti