torstai 16. toukokuuta 2013

12.-14.5 Bohemian Switzerland national park

Tsekin majapaikka Mezni Loukassa Hrenskon lähellä oli varsin kiva. Me oltiin varattu huone majapaikan päärakennuksesta, mutta sinne ei saanutkaan viedä koiria ja majouttauduttiin bungalowiin, joita oli pihalla rivi. Vaikka hinta oli vähän korkeampi, niin oli aika luksusta asua omassa talossa, josta pääsi suoraan pihalle ja kansallispuiston reitit kulkivat parinkymmenen metrin päästä. Maanantaina meillä oli kaiken suhaamisen jälkeen yksi loma- ja lepopäivä. Ei tarvinnut siirtyä minnekään ja sai vaan olla ja ulkoilla.

Heti aamusta lähdettiin suoraan mökin vierestä lähtevälle reitille ihastelemaan paikallisia hienoja kalliota. Aika vaikuttavia olivat ja maisemat olivat huikeita ja korkeuseroakin oli kiitettävästi. Reitillä kulki jonkin verran porukkaa ja koiriakin oli monella, mutta yhtään hallitsematonta ja valtoimenaan juoksevaa koiraa ei tavattu. Kolmisen tuntia reippailtiin ja siihen päälle maistui pieni lepo.


Pravcicka Brana


Ässä rentoutuu päiväunilla
 
Iltapäivällä ajettiin parin kilsan päähän Meznaan ja käveltiin Kamenice-joelle, joka oli hieno. Harmi, ettei kuvista oikein välity kunnolla kuinka hieno ja vaikuttava paikka oli. Kalliot nousivat paikoitellen molemmilla puolilla pystysuoraan korkeuksiin. Koirat pääsivät myös pulahtamaan jokeen vähän rauhallisemmin virtaavassa paikassa.


 

 
Illalla käytiin syömässä kylän hienoimmassa ravintolassa ja oli kyllä halpaa. Kaksi isoa annosta maukasta ruokaa ja 4 siideriä maksoi 18,80 euroa. Ei paha! Tuolla kävi joka paikassa eurot vaikka Tsekissä oltiinkin, kun Saksan raja oli niin lähellä. Tota paikkaa voi kyllä suositella luonnosta ja hienoista maisemista pitävälle ja oltaisiin viihdytty siellä useampikin päivä.
 
Tiistaiaamuna käytiin vielä reippaalla lenkillä ennen kuin lähdettiin viimeiselle etapille kohti Budapestiä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti