lauantai 20. syyskuuta 2014

19.9 Siikaneva

Aamulla heräiltiin rauhassa, pakkailtiin tavarat ja siivottiin mökki. Kotimatkalla oli luvassa reissun viimeinen lenkki, kun poikettiin Siikanevalla Ruovedelle. Se on Pirkanmaan suurin yhtenäinen suoalue. Tarjolla oli kaksi lenkkiä 2,5 km tai 10 km. Ensimmäinen tuntui liian lyhyeltä ja toinen puolestaan liian pitkältä pikkukoiralle. Aloittamalla virallisen parkkipaikan sijaan sivuparkkikselta Kilpilammilta saatiin tehtyä sopiva 8 km lenkki. Pikkuparkkikselle ei ollut mitään opasteita eikä osoitetta, mutta hyvin löydettiin kuitenkin perille. 
Alkupätkä kuljettiin metsän puolella suon pilkahdellessa välillä puiden lomasta. Parin kilsan jälkeen päästiin itse suoalueelle ja loppu kuljettiin vaihdellen pitkospuita ja erikokoisten metsäsaarekkeiden läpi. Metsäosuudetkin olivat varsin helppokulkuista vaikka mäkiä olikin jonkin verran.
 Metsäsaarekkeet olivat isolta osin vanhaa aarnimetsää.Pikkukoiralla on vielä vähän opeteltavaa siinä, että kaikki samaan naruun kytketyt henkilöt kulkisivat puun samalta puolelta. Näin kävi muutaman kerran myös pystyssä olevan puun kanssa ;-)
 
Tämä oli Sirin ensimmäinen vierailu suolla ja se intoutuikin ihan toden teolla suon hajuista ja
vedestä. Tauoilla se oli pakko ottaa makaamaan pitkospuille, koska suon puolella oli vähän liikaa puuhasteltavaa.

Täälläkin saatiin olla ihan rauhassa koko retki. Ainoat ihmiset nähtiin Jaarikanmaan laavulla. Siitä olisi ollut hienot näköalat suon yli, mutta ei jääty niitä ihastelemaan vaan jatkettiin rauhallisempaan taukopaikkaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti