torstai 18. syyskuuta 2014

15.-16.9 Ekat päivät


Maanantaina lähdettiin kotoa aamulla kaikessa rauhassa, kun ajomatkaa ei ollut kuin vajaa 3 tuntia. Mökkiin kotiuduttuamme lähdettiin reippailemaan Himoksen kolmen huipun patikkareitille, joka kulki ihan mökin takaa. Koko reitti olisi ollut 8 kilometriä, mutta oikaistiin lopussa vähän, ettei tule liian pitkää ja rankkaa retkeä Sirille. Reitti oli mukava. Osittain kuljettiin laskettelurinteitä pitkin ja osittain metsän puolella. Reitti sisälsi luonnollisesti mäkiä, mutta oli muutoin helppokulkuinen ja selkeästi merkattu.

Maanantai-illan (ja tiistain ja keskiviikon) ohjelmaan tuli yllättäen pieni muutos, kun vilkaisin Ässän suuhun. Se oli juossut edellisellä viikolla treeneissä kiveen pallon perässä ja yksi hammas katkesi. Hampaan jämät ja juuret poistettiin perjantaina ja viikonloppuna suu näytti ihan hyvältä. Maanantaina poistokohdan yläpuolelta oli kuitenkin mennyt iso pala kudosta kuolioon ja lopulta se putosi kokonaan pois jättäen jäljelle ison aukon. Ässää itseään suu ei vaivannut lainkaan. Maanantai-illan ratoksi lähdettiin sitten hakemaan Ässälle antibioottikuuria Jämsän apteekista.

Heti tiistaiaamuna soitin täälläpäin asuvan kaverin suosituksesta Jyväskylän Animagiin ja saatiin aika samalle iltapäivälle hammasjuttuihin erikoistuneelle lääkärille. Halusin käydä näyttämässä suun, kun itseäni se epäilytti vaikka hoitaneelta asemalta sen vakuutettiin paranevan antibioottikuurilla.


Sirillä on kivaa!
 
Ässän uinti vuoro
 
Pitkospuita
 
Koska iltapäivästä oltiin menossa joka tapauksessa Jyväskylään, niin aamupäivällä lähdettiin tutustumaan Leivonmäen kansallispuistoon, joka oli vähän niin kuin matkan varrella. Tehtiin mäyränkierros, josta poikettiin ylimääräisenä pistona Juotsenniemen laavulle. Matkaa tuli ylimääräisen koukkauksen kera 6,5 km. Reitti oli oikein mukava ja vaihtelevakin. Isolta osin kuljettiin harjumaisemissa ihanalla mäntykankaalla. Siellä olisi ollut ihanaa treenata vaikka jälkeä tai hakua! Välillä poikettiin suolle ja useampi lampikin osui matkan varrelle. Loppumatkasta metsä oli enempi kuusikko ja vanhempaa lehtipuuta.  Poikettiin varsinaiselta reitiltä myös Joutsenniemen laavulle, jossa koirat pääsivät vähän uimaan.
 
Yhdessä nipussa koko lauma
 
Laumakuva <3

Harjua

Lepotauko Joutsenniemessä
 
Valo kroolaa


 
 
Leivonmäeltä ajettiin sitten Jyväskylään näyttämään Ässän suuta, joka ei näyttänyt ihan siltä miltä olisi pitänyt. Antibiootti vaihdettiin tujumpaan ja varattiin seuraavalle päivälle aika samalle lääkärille operaatioon.

 Suunnitelmissa oli käydä vielä kotimatkalla Laajavuoren seikkailupuistossa, mutta aurinko paistoi sen verran lämpimästi varjottomalle parkkipaikalle, että ei haluttu jättää koiria autoon vaan suunnattiin takaisin mökille saunomaan. Siri sai tehdä illalla vielä jäljenkin, kun sillä tuntui energiaa riittävän. Se ehti kivasti ladata akkuja Ässän lääkärin ja ajeluiden aikana. Sirppa teki parhaan jälkensä aikoihin!


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti