torstai 3. lokakuuta 2013

20.9 Viimeiset

Perjantaina oli viimeinen tämän loman lenkkipäivä. Päivän lenkkeilyt oli taas jaettu kahteen osaan. Aamulla lähdettiin mökiltä käsin bordercollieiden kanssa reilun 10 kilsan lenkille. Kierrettiin Ahvenjärvenkankaan kautta Ahvenjärvi ja Mustijärvet. Suurimmalta osin reitti oli varsin helppokulkuista. Matkalla jouduttiin ylittämään erittäin kostea suo, mutta siihen oli tehty puunrungoista reitti, jota pitkin pääsi suon yli kuivin jaloin. Lopussa käveltiin pätkä Vuontisjärven rantaa ja koirat kävivät järvessäkin juoksemassa.

 
Iltapäivällä käytiin toisella lenkillä ja Taavikin pääsi mukaan. Suunnattiin Pallasjärven Punaiselle rannalle. Ranta oli oikein kiva ja aika punainenkin. Pieni auringonpaiste olisi kruunannut näkymät. Matkaa autolta rannalle tuli reilu 2 kilsaaa ja rannalla hengailtiin tovi ja Taavi sai eväitäkin. Vähän oli haikea fiilis, kun tämä oli erittäin suurella todennäköisyydellä Taavin viimeinen Lapin reissu ja sen viimeinen lenkki. Vaikka mä olin 2 vuotta sitten sitä mieltä, ettei Taavi jaksa enää seuraavana vuonna lähteä mukaan, niin pari vuotta se jaksoi yllättää. Nyt vauhti on kyllä hidastunut niin paljon, että ensi kerralla pappa joutuu jäämään hoitoon. Viime vuonna Taavi piti vain yhden lepopäivän ja teki parhaimmillaan melkein 20 km lenkin hyvällä fiiliksellä. Nyt se teki 2 noin 10 km lenkkiä, piti 2 vapaapäivää ja muina päivinä se teki lyhyemmät lenkit.
 
Taavilla oli ainakin viimeisenä päivänä mieleinen lenkki. Järvi, ranta, eväitä ja hengailua - kaikki pienen terrierin suosikkijutut. Ja kyllä se edelleen muutenkin nautti olostaan. Jotenkin se on ollut joka vuosi Lapissa ihan fiiliksissä.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti